Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Με σκοπό την ομαλή λειτουργία του Σχολείου και την ασφαλή προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση των μαθητών μας, σας γνωρίζουμε τους γενικούς κανόνες λειτουργίας του Σχολείου μας όπως αυτοί ορίζονται από σχετικούς νόμους και εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας (Π.Δ 79/2017).

  1. Η έναρξη των μαθημάτων γίνεται καθημερινά στις 08:15. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στο Σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα. Με την έναρξη της πρωινής προσευχής οι εξώπορτες θα κλείνουν μέχρι τις 13:15.
  2. Οι συνοδοί των μαθητών δεν εισέρχονται και δεν παραμένουν στο χώρο του Σχολείου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του. Αφήνουν τα παιδιά στην είσοδο του Σχολείου όπου και τα περιμένουν στο σχόλασμα. Εάν συντρέχει σοβαρός λόγος εισέρχονται στο Σχολείο κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση ή με τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό.
  3. Υπεύθυνοι για τη μεταφορά της τσάντας τους στην τάξη και του φαγητού τους στην τραπεζαρία (για όσους παρακολουθούν το Ολοήμερο πρόγραμμα) είναι οι ίδιοι οι μαθητές. Εάν κάποιος μαθητής χρειάζεται ιδιαίτερη βοήθεια για τη μεταφορά της τσάντας του, οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τη διεύθυνση και να πάρουν σχετική άδεια.
  4. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, τα παιδιά συνιστάται να προσέρχονται κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων (9:40-10:00, 11:30-11:45, 12:25-12:35). Οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί έχουν μάθημα και απαγορεύεται να εγκαταλείπουν την τάξη τους για να ανοιγοκλείνουν την πόρτα στους αργοπορημένους μαθητές. Η ίδια απαγόρευση ισχύει και για τον εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής.
  5. Οι δικαιολογημένα αργοπορημένοι μαθητές, (ιατρικές εξετάσεις, οικογενειακό πρόβλημα, κ.τ.λ.), ενημερώνουν από την προηγούμενη ημέρα το δάσκαλο/α και συνεννοούνται για την ώρα εισόδου τους.
  6. Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου στις 13:15.
  7. Οι υπεύθυνοι συνοδοί των παιδιών πρέπει να είναι στην ώρα τους στην εξώπορτα του Σχολείου για να παραλαμβάνουν τα παιδιά.
  8. Οι μαθητές, για ευνόητους λόγους, δεν επιτρέπεται να φέρνουν στο Σχολείο κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικά παιχνίδια ή μεγάλα χρηματικά ποσά.
  9. Η επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου είναι απαραίτητη και γίνεται  πάντα προς το συμφέρον των μαθητών. Η επικοινωνία αυτή πρέπει να ενέχει το στοιχείο του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης της πολυπλοκότητας του εκπαιδευτικού έργου. Για κάθε πρόβλημα παρακαλείστε να επικοινωνείτε με τον εκπαιδευτικό του παιδιού σας.
  10. Σας παρακαλούμε σε περίπτωση ιογενούς ασθένειας (π.χ γρίππη, γαστρεντερίτιδα, στρεπτόκοκκος κ.λ.π) τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, ούτως ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση της ασθένειας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

 

Βέβαιοι για την κατανόηση και τη συνεργασία σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

 

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                                                           Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

 

ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣ